youmeus.blogg.se

Om jag hade hunnit hade det varit en rapp, analyserande och samhällskritisk blogg. Nu blir det mest dravel om hälsa, ungar, mannen och lite annan update till mina tre stadiga läsare ;)

ont i själen

Kategori: Allmänt

Det gör mig så ont att människor gör som de gör. I både stora och små sammanhang...
 
Lilleman sa igår: Jag är inte mörkrädd, bara om det kommer nån med svärd! Och just i den stunden ville jag skrika högt, för det gjorde mig ledsen och förbannad att jag inte med självklarhet kunde säga "men det gör det inte!" För just den självklarheten tog en ung man ifrån mig genom att inte verbalt och behärskat kunna ge uttryck för de tankar och känslor som han i min värld självklart får ha. Jag håller inte med, jag tänker inte lika men det ger mig inte rätten att ta en annan människas liv, att skapa otrygghet för många människor och kaos i hjärtat och hjärnan på alla drabbade. Glöm inte att även hans död är någons sorg och även jag kan känna sorg när alla har tappat bort en individ till den grad att våld och död blir det enda uttryckssätt hen känner är relevant.
 
Vi har alla ett val och du som skriver hat till icke likatänkande oavsett sammanhang ska läsa dina rader en gång till och ta dig en funderare på om du är bättre eller har större rätt till din åsikt.
 
Respekt, ja jag säger respekt. Vi är inte lika, vi kommer aldrig tänka lika och därför måste vi ha respekt för olikheter och acceptera att det är så. Vi ska däremot aldrig acceptera att oliktänkandet når en nivå där våld och död är vårt enda uttryckssätt.
I sorgen finns inga vinnare, var rädda om varandra