youmeus.blogg.se

Om jag hade hunnit hade det varit en rapp, analyserande och samhällskritisk blogg. Nu blir det mest dravel om hälsa, ungar, mannen och lite annan update till mina tre stadiga läsare ;)

Det blir så ibland

Kategori: Allmänt

Ja att tiden försvinner, orken med den och konstiga känslor infinner sig i själen fast man har det gansa bra.
Jag har varit så trött så trött och det har varit mycket med jobb, aktiviteter, läxor, skolmöten osv. Vi tog oss tid till att verkligen gå igenom barnens garderober och sparade kläder eftersom en efterlysning om barnkläder kom lokalt. Det är så många människor som av olika anledningar har det svårt och flera lider i tysthet för att de tycker att de inte har det lika svårt som andra och därför inte kan yttra sig. Jag står fast vid att varje människas svåraste stund är den svåraste tills de upplevt något värre och således har de lika stor "rätt" att må som de gör. Vi ska sluta att vara så förbannat dömmande i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Jag upprörs över idiotier som att trycka ner andra i sin kamp om att tala om att de gör fel för de har en annan åsikt. Öppna ögonen och inse att vi inte kan leva i tanken om att ont ska med ont fördrivas. Värme, kramar, kärlek och en förståelse för våra olikheter är lösningen på nästan allt. Ibland är det tuff kärlek som behövs men det får inte bli elakheter förklädda i låtsad välmening.
Usch nu sladdar jag av banan, men det smärtar mig att människan kan vara så elak och inskränkt och att vi kan tycka det känns bra att använda vår energi till elakheter och på riktigt ondskefulla handlingar.
Idag kan vi väl försöka tänka till en gång extra när en elak tanke flyger genom huvudet, innan vi yttrar ord som skadar och kanske kan vi idag ge en vänlig handling i gåva till en person vi inte hade gett något i vanliga fall.
 
Det blev inte det inlägg jag tänkt men detta är vad hjärnan ville få ur sig så då får det vara så.